Op bezoek bij Vyncke, 16 april 2015

Op bezoek bij Vyncke, 16 april 2015

In het gastvrije Harelbeke in Belgium is de IFS User Group op 16 april 2015 te gast geweest bij het bedrijf Vyncke. Deze bijeenkomst stond vooral in het teken van het delen van informatie en het opdoen van ervaringen. Daarvoor hebben we de opzet van de bijeenkomst flink veranderd en dat is natuurlijk altijd spannend of het aanslaat.
Gelukkig bleek die ongerustheid onterecht. De deelnemers deden aan speeddaten en dat leverde verrassend snel nieuwe inzichten op. Contacten werden gelegd, ideeen werden uitgewisseld.

Vyncke omschrijft zichzelf als: “we are a waste to clean energy solution provider company”. En dat is bij binnenkomst gelijk te zien. In een prachtig pand, waar oud en modern om een stijlvolle wijze samenkomen, verwelkomt ons Filiep Vanwymelbeke. In de hal is een tentoonstelling te zien van oude verwarmingsovens die een goed beeld geven van de geschiedenis van het bedrijf. Filiep is verantwoordelijk voor onder andere het beheer en de bouw van de ERP applicatie IFS en maakt deel uit van het bestuur van de IFS User Group.

De opzet voor deze bijeenkomst is anders dan bij reguliere bijeenkomsten. Een van de doelen van de IFS User Group is het in contact brengen van haar leden waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van informatie en het opdoen van ervaringen. En dat doel is voor deze bijeenkomst maximaal gebruikt.

Na opening door de voorzitter Bob de Leeuw, legt penningmeester Arjen Hoefkens het programma voor de middag uit. En die uitleg is kort en bondig, we gaan speeddaten! Elke 10 minuten komen de deelnemers aan de bijeenkomst met andere professionele IFS gebruikers in contact. En dat levert verrassende gesprekken op. Er wordt veel gesproken over het beheer van het IFS platform, over de veranderingsbereidheid van IFS, de contacten met IFS Benelux en het IFS R&D team. Natuurlijk wordt er gesproken over de verschillende versies van het ERP pakket en welke business oplossingen bij een ieder is geïmplementeerd. Want uiteindelijk draait het daar toch om, de koppeling van de applicatie aan het bedrijfsproces. Omdat de gesprekken maar 10 minuten duren dwingt het de deelnemers om snel ter zake te komen. Mooie bijkomstigheid is dat de gesprekken plaatsvinden tussen beheerders en IT managers, tussen business analisten en project managers, enz. Kortom: veel verschillende soorten mensen spreken met veel verschillende soorten disciplines uit veel verschillende soorten bedrijfstakken. De stemming was goed en informeel waardoor er een goede kennissprong bij een ieder werd gemaakt.

Aan het einde van de succesvolle middag doet secretaris Marco Meijerink een oproep aan alle deelnemers om input te leveren voor de volgende bijeenkomst op 17 September bij Royal IHC in Kinderdijk. . De oproep luidt: Wat zijn voor jullie de top 3 actiepunten waar de IFS User Group zich de komende periode op moet gaan richten. Denk hierbij aan onderwerpen als support van IFS tijdens projecten en tijdens de beheerfase. licentiemodellen, communicatie met IFS, focus op industrieën en/of oplossingen, enz. Tijdens de bijeenkomst op 17 september zullen we met elkaar bepalen welk actiepunt de aandacht krijgt en natuurlijk vragen we dan deelname van IFS User Group leden om hieraan mee te werken. Actiepunten kunnen gestuurd worden naar: info@ifsusergroup.nl

Filiep, dank voor alle goede zorgen en we komen graag weer eens terug in het mooie België.