Bezoek bij Applikon Biotechnology B.V.

Bezoek bij Applikon Biotechnology B.V.

Donderdagmiddag 21 april 2016 organiseerden de stichting een event voor alle leden van de IFS User Group Benelux.

De IFS Usergroup Benelux is opgericht om gebruikers van het ERP systeem IFS met elkaar te verbinden, ervaringen te delen en informatie uit te wisselen. Op 21 april gaan we dit doel zonder meer halen. De firma Applikon Biotechnology in Delft heeft ons uitgenodigd om bij haar langs te komen. En daar gaan we graag op in. Tijdens het voorbereidend gesprek met Isabelle Debel, Manager Finance en IT van Applikon Biotechnology, gaf Isabelle aan dat ze graag de leden van de usergroup een kijkje in de keuken wil geven van haar bedrijf. Tijdens een korte presentatie (dat kan niet tidjens de rondleiding) komen de aspecten van het gebruik van IFS bij  Applikon Biotechnology aan de orde. Hierbij maken ze geen gebruik van de klassieke applicatiebeheerders. Heel benieuwd hoe Applikon Biotechnology dat voor elkaar krijgt.
Om 13:00 is iedereen van harte welkom op de locatie in Delft. Natuurlijk ontvangen we jullie met koffie en thee maar Applikon Biotechnology gaat er ook voor zorgen dat er broodjes zijn voor diegene die wat langer heeft moeten reizen. Wij vragen iedereen op tijd te zijn zodat we voldoende tijd hebben om het programma te volgen.

Na het bekende openingswoord gaan we snel aan de slag met een presentatie en rondleiding zoals we dat hierboven hebben beschreven. Zoals het er nu naar uitziet wordt dat een hele interactieve sessie waar iedereen het vrij staat om vragen te stellen en met elkaar van gedachte te wisselen. Na een kop koffie gaan we aan de slag met het volgende onderdeel.

Upgraden in IFS – de Pro’s en Con’s
We willen jullie uitdagen om gezamenlijk te ontdekken wat ons weerhoud of juist motiveert om een upgrade naar een hogere release uit te voeren. In kleine gemêleerde groepen willen we middels 6 topics inventariseren wat jullie mening is. De meest opvallende conclusies zullen aansluitend in een plenaire sessie worden besproken.

Het laatste onderdeel voor de borrel is meer technisch van aard, het bouwen van je eigen applicatie rond je IFS Oracle database. Heel benieuwd of Oracle APEX iets voor ons is. Willen we dit wel? Worden we dan geen IT bedrijf? Hoe houden we de ontwikkelingen in de hand? Hoe gaat het met updates en is er in de business eigenlijk wel behoefte aan deze functionaliteit? Allemaal vragen waar we antwoord op krijgen.

Een mooi vol programma. We hebben er zin in.
Jullie vast ook. Enkelen van jullie hebben zich al aangemeld. Dat is mooi.

Agenda

  • 13:00 – 13:30 Binnenkomst met koffie en een kleine lunch
  • 13:30 – 13:45 Openingswoord (Bestuur)
  • 13:45 – 14:00 Presentatie Applikon Biothechnology B.V., film (Isabelle)
  • 14:00 – 15:00 Excursie op de plant van Applikon Biothechnology B.V. (Isabelle)
  • 15:00 – 16:00 Upgraden in IFS – de Pro’s en Con’s
  • 16:00 – 17:00 Wat te doen met Oracle APEX. Wat zijn de voordelen en hoe beginnen we eraan?
  • 17:00 – 18:00 Borrel

Marco Meijerink, Bob de Leeuw, Arjen Hoefkens, Filiep Vanwymelbeke, Jaco Putter